برنامه نویسی فول استک
فول استک چیست و چگونه برنامه نویس فول استک شویم؟ فرادرس مجله
این کسبوکارها معمولاً منابع محدودی دارند و ترجیح میدهند یک برنامه نویس فول استک را استخدام کنند که بتواند تمامی جنبههای توسعه یک محصول را مدیریت کند. همچنین، شرکتهای بزرگتر نیز به دلیل کاهش هزینهها و افزایش بهرهوری، تمایل دارند از برنامه نویسان فول استک بهرهمند شوند. برنامه نویسان فول استک با چالشهای متعددی مواجه هستند که میتواند تأثیر زیادی بر کارایی و کیفیت پروژههای نرمافزاری داشته باشد. به دلیل گستردگی و پیچیدگی این پروژهها، برنامه نویسان فول استک ممکن است با بار کاری سنگینی مواجه شوند و نیاز به مدیریت زمان و اولویتبندی دقیق داشته باشند. علاوه بر این، آشنایی با ابزارهای مدیریت نسخه مثل Git، محیطهای DevOps، و مفاهیم Containerization با استفاده از Docker از جمله مهارتهای ضروری برای یک برنامه نویس فول استک به شمار میرود.
مقیاسپذیری به توانایی یک نرم افزار در پاسخگویی به تغییرات در تقاضای کاربران گفته میشود. فول استک دولوپر باید بتواند نرم افزار خود را در مقابل افزایش یا کاهش ترافیک وب سایت تست کند. Api به مجموعهای از قوانین و پروتکلهای ارتباط بین سرور و کلاینت گفته میشود. برای این کار، مواردی مانند انتخاب نوع Api (مانند Restful یا Graphql)، تعریف مسیرها، پارامترها و پاسخها، نوشتن کد منطقی و دسترسی به پایگاه داده نیاز است. همچنین دولوپر باید با مفاهیم مانند Authentication، Authorization و Rate Limiting آشنا باشد.
اما توان یادگیری انسان به صورت بالقوه، نامحدود است، بنابراین نباید از ورود به هیچ فرآیند آموزشی ترس داشته باشید. در واقع شما باید به عنوان یک توسعه دهنده فول استک همواره میزان مهارتها و ابزارهای کاری خودتان را افزایش بدهید. پیشتر توضیح دادهایم که یک برنامهنویس فول استک، برای پیشبرد اهداف پروژهی محوله، باید درک درستی از مهارتهای مختلف داشته باشد. در واقع در اغلب مواقع، برنامهنویسان فول استک به دلیلی که ذکر کردیم، دائرهالمعارفی از مهارتهای متنوعاند اما در هیچ کدام از آن مهارتها به شکل کاملی متخصص نیستند. همواره این احتمال وجود دارد که یک برنامهنویس فول استک، در هر دو زمینهی طراحی وب و سمت سرور بتواند کیفیت قابل قبولی را ارائه کند.
در زیر، یک اینفوگرافی از مزایا و معایب برنامه نویسی Full Stack برای شما آماده کردهایم. آکادمی های زیادی در سراسر جهان به آموزش برنامه نویسی به کودکان و نوجوانان پرداختند. زمانی که کدهای شما آماده شد، باید آنها را روی سرور قرار دهید تا کاربران بتوانند از آن استفاده کنند. اما در پروژههای بزرگ، انجام این کار بهصورت دستی خیلی وقتگیر و پرخطاست. به همین دلیل، مفهومی به نام DevOps به وجود آمده است که ترکیبی از توسعه و عملیات است و به خودکارسازی فرآیندها کمک میکند.
بنابراین برای تسریع فرآیند کارتان نیاز به برخی از ابزارهای آماده خواهید داشت. با این وصف یک فول استک دولوپر باید بتواند با فریم ورکها و کتابخانههای متنوعی کار کند تا تکرار برخی مراحل جلو سرعت انجام پروژه را نگیرد. برای نمونه یک برنامهنویس فول استک در کنار تسلطی نسبی به زبانهای برنامهنویسی مختلف، بهتر است با کتابخانهها و فریم ورکهای متنوعی مانند Bootstarp، فاندیشن، جی کوئری، Angular و غیره نیز آشنایی داشته باشد. مهارتها و دانشهای برنامهنویس فول استک یا همان Full stack Developer در چند مهارت محدود خلاصه نمیشود و او نیاز به دانشی بسیار جامع خواهد داشت. عوامل موفقیت یک برنامهنویس فول استک، شامل تجربه و دانش بالا و تواناییها و مهارتهای بیشتر او خواهد بود.
بطور کلی، منابع نشان می دهند که حقوق برنامه نویسان فول استک در ایران و جهان از متوسط تا بالا متغیر است و بر اساس عوامل فوق در محدوده 10 تا 30 میلیون تومان در سال قرار دارد. یک حس کنجکاوی بیحدوحصر برنامه نویس فول استک را به حرکت در میآورد و آن این است که این که بداند چیزی که کار میکند کافی نیست، آنها باید نحوه و چرایی پشت هر عملکرد هر کوئری را درک کنند. ریاکت فریمورک جاوا اسکریپتی سادهای محسوب میشود که میتوانید از آن برای توسعه فرانتاند اپلیکیشنهای خود استفاده کنید. توسعه مداوم و افزودن قابلیتّای گوناگون به اپکلیشین ممکن است مسائلی را به دنبال داشته باشد که منجر به سخت شدن نگهداری از کدهای برنامه شود. در صورتیکه فکر میکنید برنامه شما ترافیک زیادیرا تجربه خواهد کرد و میخواهید تا این موضوع بهخوبی مدیریت شود، فریمورک React میتواند گزینه مناسبی باشد و خواستههای شما را در این مورد برطرف کند. یکی از خصوصیات ریاکت بهعنوان فریمورکی اوپن سورس این است که از DOM مجازی استفاده میکند و بههمین دلیل عملکرد بسیار خوبی را در توسعه برنامه فراهم میکند.
اگر به سایتهای کاریابی رجوع کنید، تعداد کارفرمایان زیادی را میبینید تمایل به استخدام برنامهنویسان فولاستک دارند و افزون بر رشد اینگونه آگهیها، تعداد افرادی به دنبال فولاستک شدن هستند هم در حال افزایش است. این دست از توسعهدهندگان به دلیل دارا بودن دانش لازم در بهکارگیری ابزارهای گوناگون برای بخشهای مختلف توسعه اپلیکیشن و توانایی توسعه جنبههای گوناگون برنامه خواستار بیشتری دارند. فول استک در دنیای فناوری، مجموعه کاملی از محصولات نرمافزاری و فناوریهایی است که برای انجام عملیات بر روی یک پلتفرم خاص برای ایجاد برنامههای کاربردی و اپلیکیشنها استفاده میشود. این مجموعه شامل عناصری مانند سیستمعامل، نرمافزار پایگاه داده و غیره است. برخی فول استک را عمدتاً بهعنوان سیستمهای فرانتاند، پایگاهداده و بکاند، همراه با میانافزارها یا مؤلفههای کمکی که ممکن است اعمال شوند، تعریف میکنند.
صفر تا صد اجرای یک پروژه طراحی و پیادهسازی سایت بر عهدهی برنامهنویس فول استک است و بنابراین مسئولیت دشوار و چالش برانگیزی از سوی کارفرما متوجه این افراد خواهد بود. حالا که با ابزارهای حرفهای و تکنیکهای پیشرفته آشنا شدید، شما در مسیر تبدیل شدن به یک برنامهنویس فول استک کامل هستید. با تسلط بر این ابزارها و تکنیکها، میتوانید پروژههای پیچیدهتری را به بهترین شکل ممکن مدیریت کنید و به یک فول استک واقعی تبدیل شوید. این همان چیزی است که شما را به یک برنامهنویس فول استک واقعی تبدیل میکند نه مثل برخی از اشخاص که فقط ادعای آن را دارند! قطعاً با رسیدن به این مرحله موقعیتهای شغلی بیشتر و درآمد بالاتری هم در انتظار شما خواهد بود. روند رو به رشد استارتاپها و کسبوکارهای کوچک نیز یکی از عوامل اصلی افزایش تقاضا برای این متخصصان است.
همچنین باید با مفاهیم مانند Crud، Authentication، Authorization و Encryption آشنا باشد. همچنین، فول استک دولوپر باید توانایی ارتباط مؤثر با کاربران را داشته باشد و بتواند به بازخوردها و نیازهای آنها واکنش نشان دهد. این کار شامل استفاده از تکنولوژیهای مدرن مانند رابط کاربری رسپانسیو و بهینهسازی تجربه کاربری میشود. به هر حال، وظایف یک توسعه دهنده فول استک، شامل موارد توضیح داده شده در این بخش است. البته میتوانید با نگاهی به تصویر زیر، با مهمترین وظایف یک توسعه دهنده فول استک آشنا شوید. توسعه دهندگان فول استک، نیاز دارند قبل از اعمال تغییرات در کدهای اصلی، آنها را تست کنند تا از سازگاری کدهای جدید با سورس اصلی، اطمینان پیدا کنند.
آینده یک برنامه نویس فول استک (Full Stack) به نظر میرسد بسیار روشن و درخشان باشد. زیرا برنامهنویسان فول استک توانایی کار با یک مجموعهی گسترده از تکنولوژیها را دارند و میتوانند به عنوان یک توسعهدهنده چندمنظوره (multi-skilled developer) به تیمهای توسعه کمک کنند. برنامهنویسان فول استک داده های مورد نظر را از (پایگاهداده) استخراج میکنند و روی سرور عملیات لازم را انجام میدهند و در پایان داده های مورد نیاز کاربر را به کاربر نمایش میدهند. اغلب، هنگامیکه صحبت از فول استک دولوپر میشود منظور همان برنامهنویس یا توسعهدهنده وبی است که اشراف کافی روی جزئیات فرانتاند و بکاند وباپلیکیشنها یا به زبان ساده، طراحی ظاهر و باطن سایت بهطور همزمان دارد. توسعهدهنده فولاستک کار متخصصان فرانتاند و بکاند را بهطور همزمان انجام میدهد.
وقتی شما یک فرم ثبتنام را در سایتی پر میکنید یا مثلاً محصولی را به سبد خریدتان اضافه میکنید، این اطلاعات باید به جایی برود، ذخیره شود و پردازش شود. بکاند مسئول همه کارهایی است که در پشت پرده انجام میشوند و شامل چیزهایی مثل مدیریت دیتابیس، امنیت و سرویسهای پردازش اطلاعات است. 4- در قدم بعدی باید کارکردن با پشتههای فول استک را آموخته و رزومه خوبی را در این زمینه ایجاد کنید. 2- در قدم بعدی باید روی توسعه فرانت اند کار کرده و مهارتهای موردنیاز در این زمینه را به دست بیاورید. همچنین برای مشاهده حقوق یک فول استک کافی است سری به سایت های استخدامی که نیاز به فول استک کار دارند بزنید.
DOM همان ساختاری است که مرورگر برای نمایش صفحه وب شما میسازد و با جاوااسکریپت میتوانید این ساختار را تغییر دهید یا به آن دستورات جدید اضافه کنید. مثلاً میتوانید بدون اینکه کل صفحه مجدد بارگذاری شود، محتوای جدید به صفحه اضافه کنید. اگر میخواهید صفحات شما در همه دستگاهها، از گوشیهای هوشمند گرفته تا نمایشگرهای بزرگ، عالی به نظر برسند، باید مفاهیمی مثل Flexbox و Grid Layout را یاد بگیرید. این تکنیکها به شما کمک میکنند که طراحیهای ریسپانسیو (واکنشگرا) بسازید. – نتایج حاصل از این دو عملیات بهصورت HTML به وب سرور ارسال شده و در صورت نیاز، دادههای جدید در پایگاه داده MySQL ذخیره میشوند.
به زبان ساده، هر وباپلیکیشنی را میتوانید متشکل از ۲ بخش متفاوت یعنی «فرانتاند» و «بکاند» در نظر بگیرید. بخش فرانتاند اپلیکیشن، جنبهای از نرمافزار شما است که کاربر میتواند آن را مشاهده کند و با آن تعامل داشته باشد. درست مانند ظاهر و محتوای سایت شما که به کاربر نمایش داده میشود و کاربر میتواند با کلیک روی منو یا گزینه دلخواه عمل مورد نظر خود را انجام دهد. آمار دقیقی از حقوق یک فول استک دولوپر در ایران وجود ندارد ولی معمولاً طبق تجربه و طبق آگهیهایی که در سایتهای کاریابی وجود دارد بین ٦ و ٧ میلیون تا گاها ٢٠ میلیون تومان و بیشتر متناوب است. جدول زیر نیز به بازار کار و درآمد توسعه دهندگان فول استک در کشورهای خارجی اختصاص دارد. بکاند که به سمت سرور نیز شناخته میشود، شامل سروری میشود که کد را برای دریافت، رسیدگی و پردازش درخواستها اجرا میکند و همچنین، پایگاه دادهای برای ذخیره امن دادههای کاربر است.
حالا میتوانیم بگوییم که توانایی توسعه و مدیریت هر ۲ بخش «جلویی» (فرانتاند) و «عقبی» (بکاند) را توسعهدهنده فولاستک میگویند و کسی که این مهارت را دارد به فولاستک دولوپر معروف است. اکنون بهتر میدانید که فول استک یعنی چه و به چه کسی فول استک دولوپر میگویند. برای توسعه فرانتاند، فول استک دولوپر باید با زبانهای فرانتاند، چارچوبها و کتابخانههای لازم آشنا باشد. Html به زبان نشانه گذاری گفته میشود که ساختار و محتوای صفحات وب را تعیین میکند. Css در واقع، به یک زبان شیوه نامه گفته میشود که ظاهر و قالب صفحات وب را تعیین میکند.
برای اطلاع از شرایط دوره های آموزشی آکادمی یاسان به صفحه دورههای آموزش برنامه نویسی یاسان مراجعه نمایید. برای خودتان چالشهای کوچک بگذارید و مثلاً طراحی واکنشگرا یا انیمیشنهای ساده را به پروژهها اضافه کنید. پس از تسلط بر اصول، میتوانید به سراغ پروژههای پیچیدهتر بروید و با کتابخانههای پیشرفته مانند React پروژههای پویا و حرفهای بسازید. – چنین برنامهنویسی حتما باید قادر به ایجاد یک سرور و پایگاه داده برای قسمت بک اند نرمافزار باشد. در مقالهی معرفی شغل طراح وبسایت به معرفی این شغل و وظایف برنامه نویسان وب، پرداختیم.
در دنیای طراحی و برنامه نویسی وب، اشخاصی هستند که هم طراحی وب را انجام میدهند و هم به برنامه نویسی وب مسلط هستند. در واقع این افراد اشخاصی هستند که به تنهایی میتوانند یک پروژهی تقریبا بزرگ را به پایان برسانند. برنامه نویسی بک اند به کارهایی اشاره میکند که در پشتصحنه یک سایت یا برنامه معماری یا زیربنایی محصول انجام میشود این عبارت شامل پایگاهداده، سرور و سایر نرمافزارهای اختصاصی واسطه میشود. زبان برنامهنویسی جاوا نیز میتواند یکی دیگر از زبانهایی باشد که با آن بکاند اپلیکیشنهای خود را توسعه دهید. برای طراحی و برنامهنویسی فرانتاند بهطور معمول از زبانهایی که در ادامه فهرست کردهایم استفاده میشود.
به عنوان مثال، یک شرکت کوچک ممکن است تنها یک برنامه نویس فول استک داشته باشد که صفر تا صد طراحی برنامه را مدیریت کند. اما یک شرکت بزرگتر، ممکن است برنامه نویس فرانت را در کنار دیگر برنامه نویسان مانند برنامه نویس بک اند داشته باشد تا بر روی وظایف خاصی در حوزه و تخصص خود کار کنند. توسعهدهنده فول استک کسی است که مهارتهای لازم برای ساختن یک محصول دیجیتالی کامل، از طراحی رابط کاربری تا مدیریت پایگاه داده را دارد. برای درک درست از وظایف و عملکرد یک برنامه نویس فول استک، ابتدا باید با عملکرد برنامه نویسان front-end و back-end آشنا شوید. در بخش بکاند، آگاهی از زبانهایی مانند Python، Node.js، Java یا Ruby اهمیت دارد.
از طرف دیگر، بکاند به بخش پشت صحنه وب سایت گفته میشود که شامل منطق و عملکردهای مختلف کسب و کار، کار با پایگاه داده، هماهنگی با سرور، Api و تامین امنیت است. در زمینه توسعه وب، بروز نگه داشتن اطلاعات و دانش با یادگیری فریمورکها و کتابخانههای جدید انجام میشود. بهتر است ابزارهای جدید را یاد بگیرید و سعی کنید حداقل یک تسلط نسبی به آنها داشته باشید تا در صورت مواجهه با آنها در پروژههای مختلف، بتوانید در زمان کوتاهی به آن مسلط شده و پروژه را پیش ببرید. در سالهای اخیر و با پیشرفت فریمورکهای سمت سرور جاوااسکریپت، شرکتهای زیادی از آنها استقبال کردهاند و اصطلاح جدیدی به نام Full Stack JS به وجود آمده است. طبق بررسی Stack Overflow در سال ۲۰۲۲، ۶۵.۳۶ درصد از توسعه دهندگان حرفهای کار با جاوا اسکریپت را ترجیح میدهند.
برنامهنویس فول استک (Full Stack Developer) به فردی گفته میشود که قادر است در هر دو بخش فرانتاند و بکاند کدنویسی انجام دهد و مسئولیتهای متعددی از جمله طراحی رابط کاربری، توسعه سرور، پایگاه داده و ... چگونه فول استک دولوپر شویم؟ برای یادگیری برنامه نویسی فول استک یک سری روشها و ترتیبهایی وجود دارد که باید آنها را رعایت کنیم. با رعایت این اصول و روشها، مسیر یادگیری فول استک برای شما آسانتر خواهد بود. فول استک دولوپر برنامهنویسی است که هم در زمینه فرانتاند و هم در زمینه بکاند تخصص دارد. یعنی میتواند هم ظاهر و هم عملکرد یک وب سایت را به طور کامل پیادهسازی کند.
در اینجا منظور از کار کردن با زبانهای مختلف برنامهنویسی، به معنای تسلط کامل بر تمام این زبانها نیست. در واقع فقط کافی است که برنامهنویس فول استک دانشی استاندارد، نسبی و کاربردی بر روی ساختار، گرامر ، طراحی و پیادهسازی پروژهها با چند زبان مختلف داشته باشد. برای نمونه اگر شما قصد دارید در زبان جاوا اسکریپت فول استک شوید، الزامی است که بر روی خود این زبان، ES6، نود جی اس و در نهایت فریم ورکهای مختلف جاوا اسکریپت تسلط کافی داشته باشید. برنامه نویس فول استک، فرانتاند و بکاند سه نقش اصلی در توسعه نرمافزار هستند که هر یک دارای وظایف و مهارتهای خاصی میباشند. تفاوتهای کلیدی میان این نقشها میتواند به تعریف وظایف و تواناییهای آنها کمک کند. شما باید به عنوان یک برنامهنویس فول استک صفر تا صد یک پروژه را طراحی و اجرا کنید.
جاوا اسکریپت به زبان برنامه نویسی گفته میشود که رفتار و تعامل صفحات وب را تعیین میکند. در این بخش از مقاله، قصد داریم راهکارهای تبدیل شدن به یک برنامهنویس فول استک را تشریح کنیم. برای تبدیل شدن به برنامهنویس فول استک، در گام نخست باید از مهارتهای مختلف این حوزه درک صحیحی داشته باشید، به گونهای که کارفرما بتواند پروژه را از ابتدا تا انتها، منفرداً به دست شما بسپارد. در این راستا برخورداری از توانایی کدنویسی و توسعه پروژه در فرانت اند و بک اند از جمله الزامات بهشمار میرود. در این مقاله از پارسکدرز با مهارتهای مورد نیاز برنامهنویسان فول استک آشنا خواهیم شد و در ادامه به مزیتها و معایب برنامه نویسی Full Stack خواهیم پرداخت. در مرحله بعد باید کار با ابزارهای مختلف در بخشهای مختلف، از فرانتاند و بکاند تا پایگاه داده را بلد باشید.
فول استک دولوپر باید بتواند با آنها ارتباط بگیرد و نظرات خود را در مورد طرحهای آنها بیان کند. همچنین باید بتواند عناصر گرافیکی را در هر قسمت از وب سایت که نیاز باشد، پیادهسازی کند. در ایران، حقوق یک توسعه دهنده فول استک بین 12 تا 55 میلیون تومان در سال 1403 است؛ البته این اعداد بسته به تجربه و مهارتهای توسعه دهنده و همچنین نوع شرکت، متفاوت است. همچنین این اطلاعات از آگهیهای استخدام توسعه دهنده Full Stack از سایتهای کاریابی ایرانی برداشته شده و ممکن است در واقعیت، با ارقام دیگری مواجه شوید. اشاره کردم که در برنامه نویسی Full Stack، زبانها و فریمورکهای برنامه نویسی مختلفی مورداستفاده قرار میگیرند. بسته به مقیاس پروژه و امکانات دردسترس، زبان و ابزارهای مورداستفاده در توسعه نیز متفاوت خواهد بود.
اگرچه اصولا کارفرماهای کمی انتظار طراحی از یک برنامهنویس فول استک را دارند، اما برخورداری از دانش و مهارت طراحی و خلاقیتهای گرافیکی، میتواند برای یک فول استک دولوپر پوئن مثبت بسیار برجستهای به شمار آید. در نهایت هر مجموعه فعالی در زمینه برنامهنویسی، به طور قطع نیاز به یک برنامهنویس فول استک خواهد داشت؛ کسی که صفر تا صد یک برنامه کامپیوتری، وبسایتهای اینترنتی و نرمافزارهای موبایلی را سامان بدهد. با این وصف برنامهنویس فول استک، برنامهنویس ارشد هر مجموعهای است که هر دو بخش اساسی طراحی یک وبسایت یعنی بخشهای Back end و Front end را مدیریت میکند. برنامهنویسان Full Stack عموما در یکی از شاخههای مربوط به طراحی و راه اندازی وب سایت، تجربه و مهارت بیشتری دارند. در واقع یک برنامهنویس فول استک با ابتکارات هنری بیشتری که از خود بروز میدهد، میتواند رابط های کاربری (UL ) خلاقانه و زیباتری خلق کند.
4- زبانهای برنامهنویسی که توسعهدهنده با آنها کار کرده و پروژههایی که انجام داده است. در نهایت، یکی از مهارتهای موردنیاز برای توسعهدهندگان فول استک این است که با مدیریت پایگاه داده آشنا بوده و بتوانند کوئریهای موردنیاز را برای پایگاه داده ایجاد کنند. در این مقاله از ادمین سایت قصد داریم بررسی کنیم معنی فول استک چیست؟ و به چه شخصی فول استک دلوپر گفته میشود. همانطور که قبلاً در مقالهی “میخواهم طراح وبسایت شوم” بررسی کردیم برای طراحی وبسایت به افراد مختلفی احتیاج داریم. در پاسخ به سوال Full Stack چیست ، باید این را بپذیریم که نهایتا هر فرد، بالاخره در یکی از زمینههای طراحی وب یا برنامه نویسی وب، قوی تر از آن یکی است. پس از یادگیری زبان برنامهنویسی، باید با ابزارهای مورد استفاده در توسعه نرمافزار آشنا شوید.
به عنوان کسی که متخصص فول استک است، باید با مباحث و اقدامات امنیتی رایج نظیر رمزنگاری، جلوگیری از تزریق SQL، XSS و موارد دیگر آشنا بوده و امکان پیادهسازی آنها را داشته باشید. در بک اند برنامه نویس باید ارتباط بخشهای مختلف سایت با سرور را ایجاد کرده و عملکردهای مختلف آنها را پیادهسازی کند. همچنین مباحث مربوط به امنیت، کار با پایگاه داده و هر چیزی که در پشت صحنه سایت اتفاق میافتد، مربوط به Back-End است. اگر برنامه نویس فول استک هستید و حس میکنید که در این مقاله موضوعی را از قلم انداختیم، خوشحال میشویم که آنها را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید. امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد و درک بهتری از کاری که برنامه نویسان فول استک انجام میدهند، بهدست آورده باشید. زمانی که اصول اولیه را به خوبی درک کردید، باید سراغ تقویت و بهبود مهارتهای خود بروید.
بسیار از طراحان و برنامه نویسان وب که حرفهای هستند و عمق داستان را میدانند، از اینکه خودشان را یک برنامه نویس Full Stack بخوانند میترسند و از عنوان کردن اینکه «من یک برنامه نویس Full Stack هستم» ترس دارند. زیرا تبدیل شدن به یک برنامه نویس Full Stack، کاری زمان بر است و حاصل تجربیات چندین سالهی شما خواهد بود. هرگونه کپی برداری از مطالب و محتوای این سایت مجاز نبوده و پیگرد قانونی دارد. بنابراین، با توجه به اینکه حقوق فول استک کاران متغیر است و به عوامل زیادی بستگی دارد، برای پاسخ دقیق به این سوال بهتر است که به گزارشات حقوقی و نظرسنجیهای انجام شده در جوامع فول استک کاران مراجعه کنید. با پیشرفتهای انجام شده و تکنولوژیهایی که به مرور زمان برای توسعه اپلیکیشنها معرفی شدهاند، فرایند ساخت نرمافزارهای گوناگون نیز پیچیدهتر شده است.
به طور کلی حقوق تمام برنامهنویسان فول استک بسته به توانایی و تجربه کاری آنها، در کشورهای مختلف، متفاوت است. سطحبندی برنامهنویسان فول استک شامل سطوح entry-leve ، mid-career یا senior است. بر اساس آمارها اکنون برنامه نویسان فول استک در کشور سوییس دارای بالاترین درآمد هستند که دلار در سال است. پس از آن به ترتیب کشورهای نروژ با دلار، کشور دانمارک با دلار و سوئد و آلمان با حدود دلار در رتبههای بعدی بیشترین درآمد برای شغل برنامهنویسی فول استک قرار دارند. اما در کشور ما نیز اگر مروری بر سایتهای استخدامی مانند جابینجا و کوئرا و امثال آنها داشته باشیم، در نهایت از برآیند و معدل مبالغ پیشنهادی برای برنامهنویسان فول استک به میانگین درآمد 18 تا 25 میلیون تومان خواهیم رسید. برنامه نویس فرانتاند تنها بر روی بخش قابل مشاهده و تعاملی نرمافزار کار میکند.
درست مثل یک بنّا که اول باید یاد بگیرد چگونه آجرها را کنار هم بگذارد، شما هم باید بدانید چطور صفحات وب را از پایه بسازید. در ایران نیز میانگین درآمد یک توسعهدهنده فول است از ماهیانه 30 میلیون تومان شروع شده و ممکن است تا 100 میلیون تومان در ماه نیز برسد. 3- مهارتهایی که توسعهدهنده داشته و پشتههایی که کارکردن با آنها را آموخته است. برنامهنویسهای زیادی را میشناسم که در گذشته به مباحث مختلف وارد شدهاند، چیزی آموخته و به سراغ موارد بعدی رفتهاند. یعنی بعد از این همه وقت گذراندن و ورود به عرصههای مختلف آخر هم در زمینه ای ماهر نباشی و سرت بی کلاه بماند! مهم نیست در چند مبحث ورود کردهاید، مهم این است که در کدام مباحث یا حرفه، به تسلط رسیدهاید.
اینکه هر دو بخش مربوط به کاربر و سرور، توسطیک نفر کد نویسی شود کار اشتباهی نیست اما گاهی ممکن است نتیجه صدردصد مورد رضایتواقع نشود. مقاله هایی که در سایت به صورت رایگان قرار گرفته است فقط برای مطالعه بیشتر شما کاربران عزیز می باشد. از هرگونه تماس تلفنی با پشتیبانی سایت و سوال در مورد محتوای مقاله ها خودداری شود. بااینوجود، برنامهنویسانی که دارای مدارک رسمی دانشگاهی نیستند اما دارای نمونه کارهای قابلتوجه هستند میتوانند رقیبان بسیار مهمی برای برنامهنویسانی که دارای گواهینامههای معتبر دانشگاهی هستند به شمار آیند. طراحی پایگاه داده میتواند مواردی مانند تعریف موجودیتها، خصوصیات، روابط بین دادهها و انجام کارهای مانند نرمالسازی و غیره را در بر بگیرد.
این همان فرمول طلایی است که شما را به یک توسعه دهنده فول استک موفق تبدیل خواهد کرد. در این صورت یقیناً موقعیتهای شغلی بیشتر و درآمد بالاتری هم در انتظار شما خواهد بود، زیرا در شغل برنامه نویسی، شما به اندازه کیفیت مهارتهایی که دارید، درآمد خواهید داشت. به عنوان مثال، اگر در یک شرکت بزرگ مشغول به کار هستید، ممکن است تنها در تیم فرانت اند یا بک اند کار کنید؛ اما در صورتی که بخشی از یک شرکت نوپا یا استارتاپ هستید، احتمالا باید در توسعه کل سایت، مشارکت داشته باشید. زبان برنامه نویسی جاوااسکریپت، در ابتدا با هدف توسعه فرانت اند و ایجاد صفحات وب تعاملی ساخته شد. به مرور زمان، توسعه دهندگان مختلف دست به ایجاد کتابخانهها و فریمورکهای متعددی برای توسعه راحت و سریعتر زدند که نتیجه آن، وجود فریمورکهای بیشمار برای جاوااسکریپت بود.
– پاسخ بهصورت جیسون به انگولار بازگردانده شده و کاربر میتواند در مرورگر خود پاسخ را مشاهده کند. – وب سرور آپاچی درخواستی را دریافت کرده و در صورت ثابت بودن آن را انجام میدهد. در صورتی که این درخواست بهصورت پویا باشد آن را به مولفه PHP ارسال میکند. ASP بهتر است یا PHP؟ قطعاً مقایسه PHP و ASP و شناخت کاربرد هرکدام از آنها میتواند در تعیین مسیر... این کوئریها میبایست بهشکلی بهینه نوشته شوند و برای این منظور تکنیکهای گوناگونی مانند indexing، کش کردن و غیره را مورد استفاده قرار میدهند.
طراحان گرافیک مسئول طراحی عناصر گرافیکی مانند لوگو، آیکون، تصویر و فونت هستند. در این مطلب، به شما توضیح خواهیم داد که فول استک چیست و چه مزایا و معایبی دارد. همچنین، شش مهارت اصلی که شما را تبدیل به یک فول استک دولوپر میکند را با هم بررسی خواهیم کرد. با ما همراه باشید تا بهتر بفهمیم که فول استک یا همان فول استک دولوپر چیست. APIها مجموعهای از دستورالعملها و قوانینی هستند که بین یک سرور و کلاینت (سایت یا برنامه) قرار میگیرند و به عنوان یک پل بین این دو عمل میکنند.
پیشتر توضیح دادهایم که فرانت اند به بخش ظاهری سایت گفته میشود که پیش چشم کاربر قرار دارد و از طریق این بخش است که کاربر از خدمات وبسایت استفاده میکند. بنابراین یک Fullstack Developer باید بتواند از طریق کار کردن با تکنولوژیهای مختلف سمت کاربر مانند HTML ، CSS ، و جاوا اسکریپت و امثال اینها بخش فرات اند را سر و سامان بدهد و مدیریت نماید. همچنین آشنایی با پیش پردازندههایی مانند Sass و Less برای برنامهنویس فول استک الزامی است. در نهایت برخورداری از مهارت کار کردن با کتابخانهها و فریم ورکهایی مانند Jquery و Angular نیز از جمله الزامات یک برنامهنویس فول استک برای ساخت بخش فرانت اند به شمار میرود. این روزها تمام کارها بهصورت آنلاین انجام میشود و همین موضوع، باعث افزایش تقاضا برای طراحی وبسایتها و همچنین ساخت برنامههای کاربردی شده است. مسلما این برنامهها بهصورت خودکار بهوجود نمیآیند و به همین خاطر است، که نیاز و تقاضا برای برنامه نویسان و توسعه دهندگان وب بسیار بیشتر از قبل شده است.
برنامه نویسی یا پزشکی